Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Esenaka
Eurowizja
Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 7:59, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
pantufel napisał: |
Z cyklu lekka kolacja z resztek Sałatka z mozzarellą, bazylią, pomidorami, sałatą, szczypiorkiem i świeżą bagietką. Mniam |
Hmm... to może być ciekawe połączenie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Puerto_Rico
TOP trendy
Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 305
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: Wto 12:40, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
elle, co do tego tiramisu to powiedz mi, robisz biszkopt w formie prostokątnej czy okrągłej?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
pantufel
Hurricane
Dołączył: 12 Lip 2006
Posty: 634
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: (nie)dalekie okolice Poznania
|
Wysłany: Wto 15:22, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Esenaka napisał: |
pantufel napisał: |
Z cyklu lekka kolacja z resztek :) Sałatka z mozzarellą, bazylią, pomidorami, sałatą, szczypiorkiem i świeżą bagietką. Mniam :) |
Hmm... to może być ciekawe połączenie :roll: |
Oj bywały ciekawsze :P Ale było pyszne.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Puerto_Rico
TOP trendy
Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 305
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: Wto 15:43, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
bo w ogóle połączenie mozzarelli, bazylii i pomidorów jest pyszne
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
kacperro
Hurricane
Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 624
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 17:22, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Puerto_Rico napisał: |
bo w ogóle połączenie mozzarelli, bazylii i pomidorów jest pyszne |
oj tak, standardowa rzecz na śniadanie w soboty i niedziele u nie w domu pyyycha ale najlepsza jest świeża bazylia, a nie taka z paczki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
mara
Opole i Sopot
Dołączył: 17 Mar 2007
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: wilgotne pustynie lasów arktycznych
|
Wysłany: Wto 17:27, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
o tak swieza bazylia hodowana przez moja babcie na parapecie... i ten zapach .. cudo
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Space Monkey
Opole i Sopot
Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 288
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Wto 19:01, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
a lubicie fasolke szparagowa?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
pantufel
Hurricane
Dołączył: 12 Lip 2006
Posty: 634
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: (nie)dalekie okolice Poznania
|
Wysłany: Wto 19:04, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Lubimy, lubimy.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Atrivie
TOP trendy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 339
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 19:09, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Generalnie nie lubię... chyba ze masz na nią jakiś inny pomysł niz gotowana i serwowana z zasmażką to mogę spróbować sie do niej przekonać
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
serigala
Vampire
Dołączył: 24 Cze 2005
Posty: 873
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z miasta końca...
|
Wysłany: Wto 20:05, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
fasolka w każdej postaci tak samo brokuły
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
mara
Opole i Sopot
Dołączył: 17 Mar 2007
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: wilgotne pustynie lasów arktycznych
|
Wysłany: Wto 20:13, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
a u mnie oliwki zawsze i wszedzie
uwielbiammm!
pizza z oliwkami
salatki z oliwkami
kanapki z oliwkami
i wszystko z czym je jeszcze mozna zjesc!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
wojewoda
Roskilde
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 1470
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Wto 20:14, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Macie moze jakis fajny przepis na ciasteczka? Takie proste, smaczne i niezbyt pracochłonne, bo jeśli chodzi o ciasta, to wychodzi mi jedynie kilka
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Puerto_Rico
TOP trendy
Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 305
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: Wto 20:49, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Kruche ciasteczka migdałowe:
po 12 dag mąki, zmielonych migdałów, masła i cukru
aromat waniliowy
Masło utrzeć z cukrem, wsypać migdały i mąkę, dodać aromat waniliowy i wyrobić gładkie ciasto. Formować z ciasta małe kulki, każdą najpierw spłaszczyć a potem nacisnąć w środku palcem by powstało zgłebienie. Blachę wyłożyć folią do pieczenia, posmarować masłem i ułożyć ciastka zachowując niewielkie odstępy. piec w piekarniku nagrzanym do 150 st. aż się zarumienią. Po wystudzeniu wgłębienia w ciastkach można napełnić dżemem lub roztopioną czekoladą (to już wedle uznania).
Wpadło mi do głowy, że zamiast migdałów można by dodać wiórki kokosowe, to już jak kto woli
A kolejną bardzo prostą rzeczą są ciastka francuskie.
Kupujemy gotowe ciasto francuskie, kroimy na małe kawałki, dodajemy co chcemy (owoce, wiśnie w syropie, dżem, cukier), smarujemy białkiem i do piekarnika. Szybko się robi i jest bardzo smaczne.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
wojewoda
Roskilde
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 1470
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Wto 20:59, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
wariacje na temat ciasta francuskiego to znam, dziękuję ale właśnie robię na szybko prezent dla kogoś i stwierdziłam, że milej, jeśli sama zrobię własnoręcznie
Zatem dziękuję bardzo za te migdałowe, będę musiała wypróbować.
A jaką najlepiej czekoladę topić? Taką jakąś zwykłą (pamiętam, że Milki były okropne, zbijały się w paciaję, ale Wedlowskie są niezłe) czy może po prostu polewę?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Atrivie
TOP trendy
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 339
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 21:09, 12 Cze 2007 Temat postu: |
|
|
Prawdziwa czekolada zawsze lepsza gotowe polewy to wersja dla tych, co chcą iść na łatwiznę... (chociaż nie widzę dużej różnicy w stopniu trudności podgrzania polewy i roztopienia czekolady... nawet metoda ta sama )
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|