Forum Archiwum Forum Placebo (2005r.-2007r.) Strona Główna Archiwum Forum Placebo (2005r.-2007r.)
Nowe forum dostępne pod adresem www.forum.placebo.prv.pl
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kuchnia (przepisy i tym podobne) :P
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
 
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Archiwum Forum Placebo (2005r.-2007r.) Strona Główna -> Wszystko i nic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Esenaka
Eurowizja



Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 7:59, 12 Cze 2007    Temat postu:

pantufel napisał:
Z cyklu lekka kolacja z resztek Smile Sałatka z mozzarellą, bazylią, pomidorami, sałatą, szczypiorkiem i świeżą bagietką. Mniam Smile


Hmm... to może być ciekawe połączenie Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Puerto_Rico
TOP trendy



Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 305
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Wto 12:40, 12 Cze 2007    Temat postu:

elle, co do tego tiramisu to powiedz mi, robisz biszkopt w formie prostokątnej czy okrągłej?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pantufel
Hurricane



Dołączył: 12 Lip 2006
Posty: 634
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: (nie)dalekie okolice Poznania

PostWysłany: Wto 15:22, 12 Cze 2007    Temat postu:

Esenaka napisał:
pantufel napisał:
Z cyklu lekka kolacja z resztek :) Sałatka z mozzarellą, bazylią, pomidorami, sałatą, szczypiorkiem i świeżą bagietką. Mniam :)


Hmm... to może być ciekawe połączenie :roll:

Oj bywały ciekawsze :P Ale było pyszne.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Puerto_Rico
TOP trendy



Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 305
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Wto 15:43, 12 Cze 2007    Temat postu:

bo w ogóle połączenie mozzarelli, bazylii i pomidorów jest pyszne Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kacperro
Hurricane



Dołączył: 08 Mar 2007
Posty: 624
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań

PostWysłany: Wto 17:22, 12 Cze 2007    Temat postu:

Puerto_Rico napisał:
bo w ogóle połączenie mozzarelli, bazylii i pomidorów jest pyszne Very Happy

oj tak, standardowa rzecz na śniadanie w soboty i niedziele u nie w domu Very Happy pyyycha Very Happy ale najlepsza jest świeża bazylia, a nie taka z paczki


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mara
Opole i Sopot



Dołączył: 17 Mar 2007
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wilgotne pustynie lasów arktycznych

PostWysłany: Wto 17:27, 12 Cze 2007    Temat postu:

o tak swieza bazylia hodowana przez moja babcie na parapecie... i ten zapach .. cudo Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Space Monkey
Opole i Sopot



Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 288
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Lublin

PostWysłany: Wto 19:01, 12 Cze 2007    Temat postu:

a lubicie fasolke szparagowa? Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pantufel
Hurricane



Dołączył: 12 Lip 2006
Posty: 634
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: (nie)dalekie okolice Poznania

PostWysłany: Wto 19:04, 12 Cze 2007    Temat postu:

Lubimy, lubimy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Atrivie
TOP trendy



Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 339
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź

PostWysłany: Wto 19:09, 12 Cze 2007    Temat postu:

Generalnie nie lubię... chyba ze masz na nią jakiś inny pomysł niz gotowana i serwowana z zasmażką Razz to mogę spróbować sie do niej przekonać Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
serigala
Vampire



Dołączył: 24 Cze 2005
Posty: 873
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z miasta końca...

PostWysłany: Wto 20:05, 12 Cze 2007    Temat postu:

fasolka w każdej postaci Wink tak samo brokuły Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mara
Opole i Sopot



Dołączył: 17 Mar 2007
Posty: 225
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wilgotne pustynie lasów arktycznych

PostWysłany: Wto 20:13, 12 Cze 2007    Temat postu:

a u mnie oliwki zawsze i wszedzie Cool
uwielbiammm!
pizza z oliwkami
salatki z oliwkami
kanapki z oliwkami
i wszystko z czym je jeszcze mozna zjesc!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojewoda
Roskilde



Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 1470
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdynia

PostWysłany: Wto 20:14, 12 Cze 2007    Temat postu:

Macie moze jakis fajny przepis na ciasteczka? Takie proste, smaczne i niezbyt pracochłonne, bo jeśli chodzi o ciasta, to wychodzi mi jedynie kilka Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Puerto_Rico
TOP trendy



Dołączył: 23 Maj 2007
Posty: 305
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Wto 20:49, 12 Cze 2007    Temat postu:

Kruche ciasteczka migdałowe:
po 12 dag mąki, zmielonych migdałów, masła i cukru
aromat waniliowy

Masło utrzeć z cukrem, wsypać migdały i mąkę, dodać aromat waniliowy i wyrobić gładkie ciasto. Formować z ciasta małe kulki, każdą najpierw spłaszczyć a potem nacisnąć w środku palcem by powstało zgłebienie. Blachę wyłożyć folią do pieczenia, posmarować masłem i ułożyć ciastka zachowując niewielkie odstępy. piec w piekarniku nagrzanym do 150 st. aż się zarumienią. Po wystudzeniu wgłębienia w ciastkach można napełnić dżemem lub roztopioną czekoladą (to już wedle uznania).

Wpadło mi do głowy, że zamiast migdałów można by dodać wiórki kokosowe, to już jak kto woli Wink


A kolejną bardzo prostą rzeczą są ciastka francuskie.
Kupujemy gotowe ciasto francuskie, kroimy na małe kawałki, dodajemy co chcemy (owoce, wiśnie w syropie, dżem, cukier), smarujemy białkiem i do piekarnika. Szybko się robi i jest bardzo smaczne.

Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wojewoda
Roskilde



Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 1470
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdynia

PostWysłany: Wto 20:59, 12 Cze 2007    Temat postu:

wariacje na temat ciasta francuskiego to znam, dziękuję Smile ale właśnie robię na szybko prezent dla kogoś i stwierdziłam, że milej, jeśli sama zrobię własnoręcznie Wink

Zatem dziękuję bardzo za te migdałowe, będę musiała wypróbować.

A jaką najlepiej czekoladę topić? Taką jakąś zwykłą (pamiętam, że Milki były okropne, zbijały się w paciaję, ale Wedlowskie są niezłe) czy może po prostu polewę?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Atrivie
TOP trendy



Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 339
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź

PostWysłany: Wto 21:09, 12 Cze 2007    Temat postu:

Prawdziwa czekolada zawsze lepsza Smile gotowe polewy to wersja dla tych, co chcą iść na łatwiznę... (chociaż nie widzę dużej różnicy w stopniu trudności podgrzania polewy i roztopienia czekolady... nawet metoda ta sama Razz)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Archiwum Forum Placebo (2005r.-2007r.) Strona Główna -> Wszystko i nic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 4 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin